Foto: LETA
Policija aizdomās par krāpšanu pagājušajā nedēļā aizturēja divus vīriešus, kuri piedāvāja cilvēkiem aizdevumus līdz 5000 latu, taču potenciālos klientus apkrāpa, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Policisti pieļauj, ka varētu būt vairāki desmiti cietušo un aicina cilvēkus vērsties policijā.

Izmeklējot kriminālprocesu, kas bija sākts par iespējamu krāpšanu, policisti noskaidroja, ka cietušie, vēloties saņemt naudas aizdevumu, atsaukušies uz sludinājumiem, kas bija ievietoti vairākās Latvijas interneta vietnēs un dažos laikrakstos. Sludinājumos piedāvāti naudas aizdevumi no 500 līdz 5000 latu.

Aizdevuma saņemšanai bija nosacījums, ka pirms tam jāsamaksā nauda par dokumentu nokārtošanu un jāiemaksā drošības nauda, taču, kad cietušie aptuveni simt latu lielos maksājumus bija veikuši, aizdevumu viņi nesaņēma.

Šomēnes Brasas iecirkņa darbinieki nāca uz pēdām diviem vīriešiem, kurus pagājušajā nedēļā aizturēja. Pirmo 18. jūlijā aizturēja kādu 1984. gadā dzimušu vīrieti, taču divas dienas vēlāk aizturēja otru – 1973. un gadā dzimušu vīrieti. Neviens no abiem vīriešiem nav agrāk tiesāts un abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pagaidām policijā vērsušies tikai trīs cietušie, taču policistiem ir pamatotas aizdomas, ka cietušo skaits varētu būt vairāki desmiti, tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš šādā veidā ir apkrāpts, zvanot uz tālruņu numuru 67030675 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!