Otrdien Augstākajā tiesā (AT), kura apelācijas instancē skata krimināllietu par "SEB Latvijas Unibankas" ("SEB Unibankas") Rīdzenes filiāles aplaupīšanu, vienam no apsūdzētajiem - Denisam Čerņavskim – lūdza nozīmēt tiesu psihiatrisko psiholoģisko ekspertīzi.
Eksperts psihiatrs, kurš otrdien bija uzaicināts uz tiesas sēdi, atzina, ka būtu nepieciešama stacionārā psihiatriskā ekspertīze, portālu "Delfi" informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja. Minēto lūgumu atbalstīja arī prokurors.

Savukārt, pamatojoties uz šo lūgumu, kura apmierināšanas gadījumā lietas izskatīšanu varētu apturēt, jo ekspertīze prasa laiku, aizstāvji diviem apsūdzētajiem – Romenam Čerņavskim un Kasparam Balceram lūdza grozīt drošības līdzekli. Abus apsudzētos apcietināja pēc pirmās instances notiesājošā sprieduma.

AT lēmumu visos šajos jautājumos pasludinās ceturtdien.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte visiem "SEB Unibankas" Rīdzenes filiāles aplaupīšanā apsūdzētajiem piespriedusi sodu no astoņiem līdz desmit gadiem cietumā.

Uldim Švalkovskim tiesa piespriedusi desmit gadu cietumsodu, Oļegam Gorlanovam – deviņu gadu cietumsodu, Andžejam Gurkovskim - astoņu gadu un vienu mēnesi ilgu cietumsodu, Armandam Jekševicam – brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem, bet Romenam Čerņavskim, Denisam Čerņavskim un Kasparam Balcerim piespriesti astoņu gadu cietumsodi.

Kā papildsodu visiem apsūdzētajiem tiesa noteica mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Četri no apsūdzētajiem - Gorlanovs, Jekševics, Deniss Čerņavskis un Švalkovskis par analogiem noziegumiem ir notiesāti arī Vācijā. Vācijā par banku laupīšanām viņiem piespriesti cietumsodi no sešiem līdz pat 12 gadiem. Savukārt viens no cilvēkiem, kas arī piedalījās bankas laupīšanā, joprojām atrodas meklēšanā.

Kā ziņots, visi septiņi vīrieši apsūdzēti par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas.

Ielaušanās "SEB Unibankas" Rīdzenes filiālē, kas atrodas Rīgā, Vaļņu ielā 11 notika naktī uz 2004.gada 8.februāri. Pēc uzbrukuma bija pazuduši 112 000 latu, videonovērošanas ieraksti un bankas atslēgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!