Foto: Reuters/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījis kriminālprocesu pret vienu personu par Norvēģijā zagtu rokas pulksteņu un juvelierizstrādājumu kontrabandu, informēja VID.

Minētais kriminālprocess uzsākts 2012.gada 20.augustā pēc tam, kad 19.augustā Ventspils ostā VID muitas amatpersonas vieglo automašīnu kontrolē uz prāmja, kas ienācis no Zviedrijas, kāda Lietuvas pilsoņa vadītas automašīnas rezerves riteņa riepā un autovadītāja ceļojumu somā konstatēja juvelierizstrādājumus un rokas pulksteņus. Bagāžā atrasti arī laužņi, knaibles, dažādas paštaisītas ierīces, kā arī sejas maska.

Kopumā tika izņemti 242 zagti rokas pulksteņi un juvelierizstrādājumi, kuru kopējā vērtība pārsniedz 58 000 latu.

Par atklāto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē tika uzsākts kriminālprocess un aizturētas divas personas - 1989. un 1990.gadā dzimuši Lietuvas pilsoņi, kuriem 2012.gada 22.augustā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Izmeklēšanā sadarbībā ar Norvēģijas tiesību aizsardzības iestādēm noskaidroti lietas apstākļi, iesaistītās personas un savākti pietiekami pierādījumi, lai uzsāktu kriminālvajāšanu par kontrabandu pret vienu no aizturētajiem – 1989.gadā dzimušo Lietuvas pilsoni.

2013.gada 2.janvārī pierādījumu trūkuma dēļ tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu attiecībā pret otru aizturēto personu - 1990.gadā dzimušo Lietuvas pilsoni.

Norvēģijas tiesību aizsardzības iestādēs notiek izmeklēšana kriminālprocesā par notikušo pulksteņu un juvelierizstrādājumu zādzību. Tiesiskās sadarbības ietvaros otra persona – 1990.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis, kas tika aizturēts par iespējamo kontrabandas izdarīšanu, ir nodots Latvijas Valsts policijas Starptautiskās sadarbības pārvaldei izdošanas organizēšanai Norvēģijas tiesību aizsardzības iestādēm sakarā ar izdarīto zādzības faktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!