Policija prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ceturtdien nodevusi krimināllietu par kukuļņemšanu, kurā aizdomās turētās ir Ekonomikas policijas biroja priekšnieka vietniece Tatjana Durova, inspektore Tatjana Reva un vēl divas personas, BNS informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Lieta apsūdzības izvirzīšanai nodota Organizēto noziegumu un citu specializēto nozaru prokuratūrai. Virsprokurore Dagmāra Ušča apstiprināja, ka lieta piektdien pusdienas laikā saņemta prokuratūrā un 10 dienu laikā prokurors izlems par kriminālvajāšanas uzsākšanu.

Neviena no četrām personām neatrodas apcietinājumā. Policija lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret tām pēc krimināllikuma panta par kukuļņemšanu organizētā grupā lielos apjomos, ja to darījušas valsts amatpersonas. Par to tiesa vainīgajiem var piespriest brīvības atņemšanu no 8 līdz 15 gadiem un konfiscēt mantu.

Jāatgādina, ka abas policijas amatpersonas aizturēja 16.novembrī un policija tās tur aizdomās par par 5000 ASV dolāru un 10 000 latu kukuļņemšanu. Kukulis pieprasīts par kādas 16.maijā ierosinātas krimināllietas izbeigšanu. Lieta bijusi ierosināta par krāpšanu sevišķi lielos apjomos, mēģinot izkrāpt PVN atmaksu, ko veikusi kāda firma, kas darbojas pasta pārvadājumu sfērā.

Šogad desmit mēnešos par kukuļņemšanu aizturēti 14 Iekšlietu ministrijas (IeM) darbinieki, 12 policisti un divi robežsargi, liecina IeM statistika. 12 no viņiem izvirzītas apsūdzības. Durova ir augstākā policijas amatpersona, kas līdz šim aizturēta par kukuļņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!