Foto: Publicitātes attēli
Kiberuzbrukuma dēļ piektdienas rītā nebija pieejama mājaslapa "manabalss.lv", taču nu uzbrukums ir novērsts, portālam "Delfi" apstiprināja tās pārstāvis Didzis Meļķis


Kā norāda Meļķis, dažu minūšu laikā no "manabalss.lv" puses bloķēti virs 50 tūkstošu kaitīgo pieprasījumu.

ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens Latvijas pilsonis var ievietot savu iniciatīvu un vākt parakstus tās nogādāšanai Saeimā.

Šobrīd iespējams balsot par tādām iniciatīvām kā par aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību insititūcijās prokremliski noskaņotām personām. Tāpat ir balsu vākšanas iniciatīva par Latvijas valstij nelojālu personu izraidīšanu no Latvijas un par pilsonības atņemšanu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka iepriekš šādi uzbrukumi notikuši tādām platformām kā "ziedot.lv", "Inbox.lv", "draugiem.lv" un "ukrainascilvekiem.lv".

Kā portālam "Delfi" iepriekš norādīja "Cert.lv", kopš pagājušās nedēļas pašmāju interneta lapām īpašu uzmanību pievērsis kiberaktīvistu grupējums "Killnet".

"Killnet" specializējas tieši DDoS uzbrukumos, veidojot savu mērķu mājaslapu pārslodzi. Par šī prokrieviskā kiberaktīvistu grupējuma aktivitātēm citu Eiropas valstu kibervidē pagājušajā nedēļā vēstīja vācu medijs "Deutsche Welle".

Kopš Krievijas agresijas Ukrainā, kas sākās šī gada sākumā, "Cert.lv" novēro aktīvu tīklu skenēšanu – notiek programmatūras versiju un ievainojamību meklēšana – gan finanšu sektorā, gan valsts pārvaldē. Tāpat ir pieaugusi arī piekļuves atteices uzbrukumu intensitāte pret Latvijas valsts iestādēm, kritiskās infrastruktūras uzņēmumiem un finanšu institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!