Izmeklējot Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietu, prokuratūra marta sākumā atradusi automašīnu ar mēbeļu sagatavēm, kurās nobēdzināti vairāk nekā 700 tūkstoši cigarešu.
Šis varētu būt vēl viens pierādījums pieņēmumam, ka starp Latviju un Vāciju bijis izveidots nelegāls kanāls gaļas un cigarešu kontrabandai, trešdien vēsta laikraksts "Diena."

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras virsprokurore Dagmāra Ušča "Dienai" otrdien pastāstīja, ka informāciju par automašīnu ZIL, kuras kravas nodalījumā starp galdu sagatavēm nobēdzinātas cigaretes, prokuratūras darbinieki ieguvuši, pratinot vienu no Mangaļsalas gaļas kontrabandā apsūdzētajiem. Šā cilvēka vārdu izmeklēšanas interesēs pagaidām neatklāj. Pārmeklējot auto, likumsargi uzgājuši 708 448 "Regal" un 18 720 "West" cigarešu, kuru tirgus vērtība ir ap 18-19 tūkstošiem latu. Likumsargi noskaidro, kur cigaretes ražotas, kam tās pieder un kur tās bijis paredzēts izplatīt.

Jau agrāk Mangaļsalas gaļas lietā, kurā izmeklētāji šķetina arī cigarešu kontrabandas pavedieni, izskanējušas aizdomas par nelegālu kanālu starp Latviju un Vāciju, pa kuru no Latvijas nelegāli izvestas cigaretes, bet atpakaļ nogādāta gaļa. Aizdomas pastiprina fakts, ka tikko atrastais ZIL piederot vienam no šoferiem, kurus pērn Frankfurtes pie Oderas tiesa atzina par vainīgiem cigarešu kontrabandā, jo viņi Vācijā nelegāli bija ieveduši 67,7 miljonus smēķu.

Pērn 15.maijā Mangaļsalas noliktavā likumsargi uzgāja 800 tonnu kontrabandas gaļas. Šajā lietā apsūdzība izvirzīta sešām personām, no kurām četras ir apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!