Tā saucamajā Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietā apsūdzētie Mihails un Olita Tarakanovi, mēģinot izpestīt sevi no nepatikšanām, maksājuši ne tikai bijušajam policijas darbiniekam Viktoram Panceram un advokātam Viktoram Ustinovam, bet arī Volodinam Asatrjanam jeb Kazbekam, šodien vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
Jāatgādina, ka saskaņā ar tiesā nolasītajiem materiāliem Pancers un Ustinovs aizturēti krimināllietā par krāpšanu lielos apmēros, izkrāpjot Ls 10 000 un 35 000 ASV dolāru. Krāpšana notikusi, izmantojot Tarakanovas uzticību.

Savukārt iepriekš 120 000 ASV dolāru Tarakanova pārstāvji samaksājuši Asatrjanam par to, lai Tarakanovs varētu tikt brīvībā, raksta NRA. Pēc naudas samaksāšanas nekas nemainījās - Tarakanovs palika apcietinājumā.

Asatrjans naudas saņemšanas faktu gan kategoriski noliedzis. Neilgi pēc liecību sniegšanas Asatrjans nozudis. Pēc NRA ziņām, viņš atrodas Baltkrievijā vai Ukrainā.

Kā LETA jau ziņoja, 15.maijā SIA "Sala" piederošajās saldētavās Traleru ielā 2a, Mangaļsalā, tika atklātas 800 tonnas kontrabandas gaļas. Veicot izziņu, noskaidrots, ka visa atrastā gaļa pieder diviem Tarakanovu uzņēmumiem - SIA "Olita" un SIA "M.T.". Tarakanovi tika aizturēti pēc mēneša - 17.jūnijā.

Tarakanovam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Saskaņā ar Ziemeļu rajona tiesas lēmumu viņam nebrīvē būs jāatrodas vismaz līdz 15.decembrim. Savukārt Tarakanova atrodas brīvībā.

Kā raksta NRA, Tarakanovai piemērota speciālā procesuālā aizsardzības programma, kas liek domāt, ka viņas bažas par Pancera vai arī Kazbeka cilvēku draudiem varētu būt pamatotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!