Ar amatiera videokameru uzfilmētā epizode, kurā bijušais Ekonomikas policijas inspektors Normunds Margēvičs un gaļas kontrabandā iesaistītās SIA "Viats" īpašnieks Artūrs Čepelovs redzami, skaitot naudu, esot saistīta ar automašīnas iegādi.
"Nauda tika skaitīta, norēķinoties par mašīnu," šodien Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē jautājumā par iespējamo amatpersonu iesaisti kontrabandas darījumos sacīja Margēvičs.

Bijušais policists apgalvoja, ka uzfilmētajā reizē tikuši skaitīti 1000 ASV dolāru (aptuveni 630 lati), kas paredzēti 1998.gada izlaiduma vieglās automašīnas "Subaru" iegādei. Lietoto automašīnu tirdzniecības interneta lapā "Autoscout" pieejamā informācija liecina, ka lētākā no 1998.gadā ražotajām visu modeļu "Subaru" automašīnām maksā ap 5500 eiro (aptuveni 3080 lati). Lētāk iespējams iegādāties vienīgi ļoti stipri bojātu auto.

Margēvičs šodien apgalvoja, ka ir zinājis par to, ka darījums ar Čepelovu ir nofilmēts, zinājis, "kas to nofilmēja un kādām vajadzībām ieraksts tapa", taču komisijas sēdē to neatklāja. Margēviču gan esot uztraucis tas, ka ar šo videomateriālu viņu mēģinās kompromitēt. Pēc Margēviča teiktā, ar Čepelovu viņš ir pazīstami kopš 1999.gada.

Deputāti interesējās arī par vairākus simtus latu izmaksājušo autoservisu Līvānos, kas saistīts ar Margēviča vārdu. Autoservisa īpašnieks oficiāli skaitās Margēviča tēvs - kurpnieks. Bijušais Ekonomikas policijas darbinieks apgalvoja, ka viņam personīgi ar to neesot nekādas saistības. Savukārt uz jautājumu par ģimenes īpašumu vērtību Margēvičs atbildēt nevēlējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!