Foto: stock.xchng

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa policisti sestdien, 3. februārī, devušies uz kādu privātmāju Mārupes novadā, kur kāds vīrietis bija sadūris divus cilvēkus.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka sestdienas, 3. februāra, vēlā vakarā starp kādu alkohola reibumā esošu vīrieti un viņa sievu izcēlies konflikts greizsirdības dēļ.

Strīda laikā saniknotais vīrietis paķēris nazi un iedūris dzīvesbiedrei vēdera apvidū. Cietusī pati paguvusi izsaukt mediķus, bet pēc tam vīrietis viņai iedūris atkārtoti. Konfliktā cietis arī sievietes tēvs, kurš centies aizsargāt savu meitu. Viņam vienu reizi virspusēji iegriezts.

Notikuma vietā ieradušies mediķi, kuri cietušo sievieti un viņas tēvu nogādājuši ārstniecības iestādē, kā arī Olaines iecirkņa policisti. Likumsargi turpat notikuma vietā aizturējuši aizdomās turēto – 1963. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav sodīts.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta 2. daļas 7. punkta – par tīša vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu, ja tas izdarīts pret laulāto, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājam ir kopīga saimniecība. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tiesa aizdomās turētajam piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietusī apmēram 50 gadu vecā sieviete pēc gūtajiem miesas bojājumiem atlabst ārstniecības iestādē.

Policija aicina no vardarbības ģimenē cietušos un ikvienu, kurš kļūst par liecinieku vardarbībai, nekavējoties informēt policiju pa tālruni 110.

Tāpat tiek atgādināts, ka pēc cietušās personas vēlmes policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes. To ir iespējams izdarīt uz cietušās personas rakstveida pieteikuma pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!