Rīgas apgabaltiesa ceturtdien sāka izskatīt krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis, kurš kaimiņienes ubadzes sakūdīts noslepkavojis viņas meitas civilvīru.
Slepkavībā apsūdzēts 1962.gadā dzimušais Ainis Mednis, kurš tiesā sacīja, ka savulaik slimojis ar šizofrēniju un bijis otrās grupas invalīds. Tomēr eksperts tiesā apstiprināja atzinumu, ka viņš ir pieskaitāms un slimo ar kādu nervu kaiti.

1971.gadā dzimusī Irina Koroļkeviča - nogalinātā civilsieva - apsūdzēta nozieguma pēdu slēpšanā, savukārt viņas māte Tatjana Kataļeva kūdīšanā uz slepkavību.

Ceturtdien tika pabeigta tiesas izmeklēšana, un jau piektdien lietā paredzēts sākt debates.

Saskaņā ar apsūdzību visi trīs apsūdzētie dzīvojuši Bolderājā vienā mājā ar noslepkavoto Daugavgrīvas šosejas sākumā. Koroļkeviča kopā ar civilvīru un pārējiem bieži lietojuši alkoholu, vīrs viņu dzērumā sitis.

Kataļeva uzskatījusi, ka tieši meitas piedzīvotājs vainojams visās ģimenes nelaimēs, un vēlējusies no viņa tikt vaļā. Liecinieki stāstījuši, ka viņa jau pirms tam meklējusi indi, lai viņu nozāļotu.

1998.gada martā kopīgas iedzeršanas laikā Kataļeva sakūdījusi kaimiņos dzīvojošo Medni, lai viņš nogalinātu meitas dzīvesbiedru. Mednis to arī izdarījis - aizgājis uz savu dzīvokli pēc naža un uzbrucis upurim. Dažādās ķermeņa daļās Mednis dūris apmēram 30 reizes. Tad, kad paša paņemtais nazis salūdzis, viņš paņēmis vēl vairākus no virtuves.

Pēc slepkavības līķis ietīts segā un uzglabāts vispirms viena, bet pēc tam otra dzīvokļa pieliekamajā. Savukārt nogalinātā sieva satīrījusi ar asinīm nosmērēto grīdu, sienas un nomazgājusi trīs asiņainos nažus.

Nākamajās dienās Kataļeva, ko kāds no lieciniekiem dēvējis arī par tanti Taņu, sākusi domāt, kur likt līķi. Sākotnēji viņai bijusi ideja to sadalīt un sadedzināt, bet tam Mednis nav piekritis.

Viņa arī lūgusi kādam paziņam pagatavot cilvēka izmēram atbilstošu koka kasti ar rokturiem, sakot, ka tā domāta mantu pārnešanai.

Labāku iespēju atrast nevarēdama, Kataļeva pie Rīgas centrālās stacijas piedāvājusi darbu kādam garāmgājējam, solot samaksāt piecus latus. Kas būs jādara, Kataļeva nav atklājusi, bet nopirkusi tirgū lielo polietilēna maisu par 40 santīmiem. Abi ar nolīgto strādnieku viņi devušies uz Bolderāju, kur sievieti aizturējusi policija.

Koroļkeviča dzīvojusi, strādājot gadījuma darbus, un pārtikusi no tā, ko māte guvusi ubagojot. Viņai turklāt ir četrus gadus vecs bērns, kurš kopš mātes un vemāmiņas apcietināšanas atrodas bērnunamā.

Savukārt 1962.gadā dzimušais Mednis ieguvis tikai četru klašu izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!