Foto: Shutterstock
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāda sieviete apsūdzēta par sava bērna sišanu, kā arī apliešanu ar verdošu ūdeni un atstāšanu bez palīdzības, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību 2019. gada maijā apsūdzētā, atrodoties savā dzīvesvietā Rīgā alkohola reibumā, aiz dusmām, ka viņas mazgadīgais bērns varētu būt sabojājis planšetes ekrānu, vairākas reizes viņam sita, kā arī rāva aiz apģērba. Pēc tam apsūdzētā uzvārīja ūdeni un ar to aplēja savu mazgadīgo dēlu. Verdošais ūdens bērnam radīja apdegumus ar kopējo platību 35%. Tie uzskatāmi par smagiem miesas bojājumiem.

Pēc miesas bojājumu nodarīšanas apsūdzētā nereaģēja uz sava dēla kliedzieniem un neizsauca medicīnas darbiniekus, atstājot mazgadīgo bez palīdzības.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 174. panta 2. daļas, Krimināllikuma 125. panta 2. daļas 9. punkta un Krimināllikuma 141. panta 2. daļas.

Par cietsirdība un vardarbība pret mazgadīgo soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, ja tas izdarīts pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir pirmajā vai otrajā radniecības pakāpē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!