Foto: AP/Scanpix

Uzņēmums "Maxima Latvija" tiesu informējis, ka Andreju Šteinmani, kuram līdz šim bija tiesības pārstāvēt kompāniju traģēdijas krimināllietā, nomainīs Elīna Stībele.

Uzņēmums savā iesniegumā Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā norādījis, ka pārstāvis nomainīts, jo "Maxima Latvija" izbeigusi darba tiesiskās attiecības ar Šteinmani. Līdz ar to viņš arī vairs nepārstāvēs uzņēmumu krimināllietā.

Tāpat "Maxima Latvija" pārstāvis, zvērināts advokāts Oskars Rode vērsies tiesā ar iesniegumu, kurā teikts, ka procesā uzņēmumu pārstāvēs zvērināts advokāts Aleksandrs Berezins. Tiesa lūdza jauno uzņēmuma pārstāvi Stībeli paskaidrot klātesošajiem, vai advokāts Rode krimināllietā uzņēmumu vairs nepārstāvēs nekādā veidā.

Stībele tiesai skaidroja, ka advokāts Rode ir noslogots citos procesos, tāpēc, lai neaizkavētu Zolitūdes krimināllietas tiesas procesu, lemts piesaistīt Berezinu kā papildu aizstāvi. Viņa precizēja, ka Berezins piesaistīts kā uzņēmuma, kam piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis, aizstāvis, savukārt uzņēmumu kā cietušo joprojām pārstāvēs Rode.

Zvērināts advokāts Rode ap pusdienlaiku ieradās uz lietas iztiesāšanu.

Uzņēmuma pārstāvis Ivars Svilāns portālam "Delfi" precizēja, ka advokāts Rode joprojām pārstāvēs uzņēmumu, bet papildus procesā piedalīsies arī Berezins. Tas darīts tāpēc, lai gadījumos, kad viens no juridiskās palīdzības sniedzējiem uz sēdi netiek, nekādā gadījumā netiktu kavēts process.

Līdz ar to juridiskajā pārstāvniecībā no "Maxima" puses Zolitūdes traģēdijas krimināllietā piedalās advokāti Rode un Berezins, kas pārstāv “Maxima Latvija” kā juridisko personu aizstāvības pusē. Tāpat lietas izskatīšanā piedalās advokāte Jeļena Kvjatkovska, kas ir apsūdzētās “Maxima” darba drošības speciālistes Innas Šuvajevas pārstāve aizstāvībā.

Vēl no uzņēmuma puses tiesas procesa dalībnieks ir Igors Sandlers, kas pārstāv SIA “Maxima Latvija” kā uzņēmumu saistībā ar cietušā statusu, un Stībele, kas uzņēmumā ir juridiskā departamenta vadītāja

Otrdien kopumā uz tiesas sēdi ieradušies salīdzinoši maz procesa dalībnieku. Uz tiesas sēdi attaisnojošu iemeslu dēļ nebija ieradusies lielākā daļa no cietušo pārstāvjiem, kā arī nebija ieradušies vairāki uz lietas iztiesāšanu aicināti liecinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!