Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemēroja 150 latu naudas sodu un konfiscēja preces kādai fiziskai personai, kura Latvijā bija iecerējusi nelegāli ievest automašīnu, motociklu un velosipēdu rezerves daļu, portālu "Delfi" informēja VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga.
25. maijā Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas puses iebrauca automašīna "Audi 100 Avant". Transportlīdzeklis muitas kontroles punktā iebrauca pa "zaļo" joslu, tā apliecinot, ka tajā neatrodas deklarējamas preces.

VID amatpersonas, sadarbojoties ar Valsts robežsardzes darbiniekiem, veica automašīnas padziļināto kontroli. Grīnberga informē, ka pārbaudē tika atrastas transportlīdzeklī paslēptās dažādas nedeklarētas automašīnu, motociklu un velosipēdu rezerves daļas – bremžu uzlikas, zobrati, pagriezienu rādītāji, spieķu komplekti, eļļas filtri, aizdedzes sveces.

Kopumā uzietas 741 rezerves daļa aptuveni 1372 latu vērtībā.

Par konstatēto pārkāpumu personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un rezerves detaļas izņemtas, bet pēc lietas izskatīšanas pieņemts lēmums par 150 latu naudas soda piemērošanu un nedeklarēto rezerves daļu konfiskāciju.

Šobrīd konfiscētās rezerves daļas atrodas Terehovas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā. Valstij piekritīgās mantas novērtēšanas komisija veiks rezerves daļu novērtēšanu, un tad tās tiks realizētas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!