Foto: Valsts policija
Valsts policijai pēc vairāk nekā 13 stundas ilgiem meklējumiem joprojām nav izdevies atrast 1981. gadā dzimušo Mārtiņu Cesmani, kurš ceturtdien, 27. jūlijā, ap pulksten 16.55 izbēga no policijas transportlīdzekļa Sarkandaugavā, Meža prospekta 90 apkārtnē un devās kapu virzienā.

Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļas priekšnieks Deniss Judajevs TV3 raidījumā "900 sekundes" teica: "Diemžēl šobrīd viņu vēl nav izdevies aizturēt, mēs turpinām meklēšanas pasākumus. Naktī plāns "Slazdi" tika atcelts, bet policija izmantos citas metodes".

Pēc Judajeva teiktā, policijā tiks uzsākta dienesta pārbaude, bet par šo atsevišķo gadījumu – bēgšanu no konvoja – jau uzsākts kriminālprocess.

"Kā jau teicu, dienesta pārbaudes laikā viss tiks noskaidrots," papildināja Judajevs.

Vīrietim ceturtdien kriminālprocesā saistībā ar laupīšanu bija piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, ziņo "lsm.lv".

Pēc viņa izbēgšanas Rīgas reģiona pārvaldes teritorijā tika izziņots notveršanas plāns "Slazdi", taču rokudzelžos saslēgto bēgli nepalīdzēja notvert arī vērienīgie satiksmes ierobežojumi, kas ceturtdienas vakarā un piektdienas pirmajās nakts stundās tik ieviesti Rīgā.

Policija bija bloķējusi daudzas ielas un arī tiltus, pārbaudīja katru automašīnu, tāpēc Rīgā satiksme daudzviet bija praktiski apstājusies.

Ap vieniem naktī pamazām satiksmes plūsma normalizējās un piektdienas rītā galvaspilsētā būtisku satiksmes ierobežojumu policijas izsludināto meklēšanas pasākumu dēļ nav, ziņo "lsm.lv".

Kā portālu "Delfi" iepriekš informēja policijā, vīrietis ir ap 175 cm garš, mugurā bija tumšas krāsas sporta bikses un tumšas krāsas džemperis, izbēgot – vīrietim kājās nebija apavu.

VP rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrieša potenciālās atrašanās vietas šobrīd varētu būt Sarkandaugavā, Rīgas centrā vai Pļavniekos.

Policija vērš uzmanību, ka aizmukšanas brīdī vīrietim bija priekšpusē roku dzelžos saslēgtas rokas, kas aizvien varētu būt saslēgtas.

Policijas jaunākajā iegūtajā attēlā redzams, kā vīrietis izskatījies ceturtdienas vakarā, pārvietojoties pa Rīgas centru. Vīrietim uz pleciem uzlikta tumša virsjaka, kājās tumšas krāsas apavi ar baltu zoli un galvā tumši zilas krāsas cepure ar nagu. Tāpat redzams, ka vīrietis tur rokas paslēptas.

Foto: Valsts policija

Notiek personas meklēšanas pasākumi un Rīgas reģiona pārvaldes teritorijā ieviests plāns "Slazdi".

Valsts policija aicina rūpīgi aplūkot vīrieša foto attēlu un nekavējoties ziņot, zvanot pa tālruni 110, ja manāt vīrietim līdzīgu personu, kā arī, ja ir zināma Cesmaņa iespējamā atrašanās vieta.

Policija vērš uzmanību, ka cilvēkiem nekādā gadījumā nevajag mēģināt vīrieti aizturēt pašiem, bet nekavējoties jāziņo policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!