Svētdien vakarā "Skonto" futbola stadionā notikušā grupas "Metallica" koncerta laikā policijai bijis gana daudz darba un aizturēti vairāki kauslīgi apmeklētāji, tostarp vairāki ārzemnieki, informēja Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.
Policija svētdien aizturējusi 1972.gadā dzimušu Lietuvas pilsoni, kurš sācis konfliktu ar koncerta apsardzes dienesta darbinieku. Viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Koncerta laikā aizturēts arī 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš atradies narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā. Pret šo personu sākts kriminālprocess. Pie vīrieša atrastas arī narkotiskās vielas.

Par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās un atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī policija aizturējusi arī 1971.gadā dzimušu vīrieti.

Koncerta laikā aizturēts 1981.gadā dzimis Somijas pilsonis, kurš nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Arī viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Vēl kāds 1990.gadā dzimis Somijas pilsonis tika aizturēts par sīko huligānismu.

Dudko piezīmēja, ka aktīvi svētdien strādāja arī Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki.

Kā sacīja Dudko, policisti par huligānisku darbību veikšanu un nepakļaušanos policijas darbiniekiem aizturēja arī 1983.gadā dzimušu pašmāju koncerta klausītāju, kā arī par huligānismu aizturēts tika vēl viens 1983.gadā dzimis vīrietis.Kā pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību sekretāra pienākumu izpildītājs Guntis Skride, Ceļu policijas nodaļas darbinieki pirms koncerta pārvietojuši deviņas automašīnas stāvēšanai atļautās vietās.

Pārkāpumu izdarīšanas vietā sodītas 37 personas par kopējo naudas summu 308 latiem. No tām 35 personas sodītas par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholisku dzērienu pudeli un divas personas par dabisko vajadzību kārtošanu tam neparedzētā vietā, informēja Skride.

Koncerta laikā noformēti 11 protokoli, no kuriem astoņi ir par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholisko dzērienu pudeli. Piecas personas aizturētas - divas no tām stipra reibuma dēļ bija jānogādā atskurbtuvē, bet trīs nogādātas Valsts policijā par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizkar apkārtējo personu cieņu, sacīja Skride.

Jau ziņots, ka "Metallica" koncerts Rīgā bija vienīgais grupas koncerts Baltijas valstīs. Grupas uzstāšanos vēroja vairāk nekā 30 000 skatītāju, līdz ar to tas kļuva par pēdējo gadu lielāko kādas ārvalstu grupas vai izpildītāja koncertu Latvijā.

Kā novēroja aģentūra LETA, daudzi grupas fani, kas nebija iegādājušies biļetes uz koncertu, mūziķu sniegumu klausījās tuvējās pasākuma ielās.

Kopējais pasākuma ilgums bija paredzēts aptuveni piecas stundas.

Par drošību pasākumā rūpējās vairāk nekā 250 apsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!