Pirmdien Valkas rajona tiesa pieņēma lēmumu atlikt bijušā Valmieras rajona padomes priekšsēdētāja Jāņa Miglava lietu un atjaunot pirmstiesas izmeklēšanu, veicot papildu autotehnisko un medicīnisko ekspertīzi, informēja Valkas rajona tiesas priekšsēdētāja Ingūna Pinne.
Pinne norādīja, ka pēc iepazīšanās ar lietas materiāliem šodien tiesā 19 papildus noskaidrojamus jautājumus iesniedzis prokurors un cietušās pārstāvis. Jautājumu būtība, pēc Pinnes teiktā, ir specifiski tehniska - par cietušās ķermeņa smaguma ņemšanu vērā, kustības trajektorijas aprēķināšanu un citi. Ekspertīzes veikšanai pieaicināts arī kāds Rīgas Tehniskās universitātes profesors.

Pinne nevarēja prognozēt, cik ilgi tiks veikta ekspertīze. "Tā varētu ilgt no diviem mēnešiem līdz pat gadam, tik pretrunīgā un sarežģītā lietā ir svarīgi skrupulozi noskaidrot katru detaļu," atzina Pinne.

Jāatgādina, ka 1999.gada 1.augusta vakarā Valkas rajona Strenčos Miglavs, būdams alkohola reibumā, ar dienesta automašīnu notrieca 18 gadus veco Sanitu un aizbēga no notikuma vietas, vēlāk meitene tika atrasta mirusi ceļa Strenči - Valmiera malā, 400 metru attālumā no Strenču dzelzceļa pārbrauktuves. Miglavs tiesā apgalvo, ka neesot bijis alkohola reibumā un meitene pati apzināti iznākusi uz ceļa priekšā viņa automašīnai.

Miglavam uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transporta līdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tā izdarīta alkohola reibumā, kā arī pēc 141.panta 2.daļas par smagi cietušas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības.

Izmeklēšana Miglava lietā nodota Limbažu rajona prokuratūrai pēc tam, kad Valkas rajona prokuratūra jau divas reizes bija pieņēmusi lēmumu izbeigt krimināllietu pret Miglavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!