Foto: F64
Diviem īpašumiem, ko no "Latvenergo" amatpersonu lietā apcietinātā bijušā koncerna vadītāja Kārļa Miķelsona un viceprezidenta Aigara Meļko meitas savulaik nopirka ar trešo šajā lietā apcietinātā Andreja Livanoviča tieši un netieši saistītas firmas, ir uzlikts arests, liecina zemesgrāmatā pieejamā informācija, ziņo laikraksts "Diena".

Arests ir uzlikts dzīvoklim Berģos, ko 2007. gada vasarā no Meļko meitas par 230 000 latiem nopirka Livanoviča vadītais uzņēmums SIA AGZ. Šo īpašumu Meļko meita iegādājās 2004. gadā, par to maksājot 45 000 latu, liecina informācija zemesgrāmatā.

Tāpat arests uzlikts savulaik Miķelsonam kopā ar meitu piederošajam nekustamajam īpašumam Engurē. Par šī īpašuma iegādi Miķelsons 2002. gadā saskaņā ar informāciju viņa amatpersonas deklarācijā samaksāja nedaudz vairāk kā 21 000 latu. Bijušais "Latvenergo" šefs nopelnīja nedaudz vairāk kā 400 000 latu, 2007.gada vasaras sākumā pārdodot īpašumu Engurē Igaunijas kompānijai "Isengar OU". Šī kompānija 2007.gada aprīlī kļuva par AGZ vienīgo īpašnieci, bet AGZ vadītājs kopš tā laika bija Livanovičs, vēstīja LETA.

Arests abiem īpašumiem uzlikts saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jūnija vidū pieņemto lēmumu.
Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Miķelsonu un "Latvenergo" viceprezidentu Aigaru Meļko un vēl sešus cilvēkus – AS "Sadales tīkli" augstas amatpersonas un privātuzņēmējus - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pēc KNAB aplēsēm, lietā "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Pirmdien viņa sieva un advokāts Egons Rusanovs paziņoja, ka par, viņuprāt, nepamatotu un nelikumīgu Miķelsona apcietināšanu, sūdzēsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!