Šodien Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas reanimācijas nodaļā miris uzbrukumā cietušais Liepājas laikraksta "Kurzemes Vārds" žurnālists Gundars Matīss, aģentūru LETA informēja "Kurzemes Vārda" redaktora vietnieks Edgars Lūsēns.
Matīsam tika veiktas kopumā trīs operācijas, taču viņa veselības stāvoklis bija kritisks. Kā aģentūrai LETA sacīja Stradiņa slimnīcas reanimācijas nodaļā, Matīsam strauji progresēja smadzeņu tūska, kā rezultātā pakāpeniski gāja bojā smadzenes.

Kā ziņots, Matīsam 15.novembrī kādas mājas kāpņu telpā Liepājā uzbruka pagaidām nenoskaidrota persona. Policija pieļauj iespēju, ka Matīsam ir sists ar koka nūju vai arī kādu metāla priekšmetu.

Šajā lietā policija patlaban pārbauda divas galvenās versijas - ka uzbrukums izdarīts personīgas atriebības dēļ vai laupīšanas nolūkā. Šīs versijas patlaban apstrādā astoņi Liepājas Kriminālpolicijas darbinieki.

Kā atzina Liepājas Kriminālpolicijas vadītājs Artūrs Vaiteiks, netiek atmesta, bet vismazāk ticama ir versija, ka uzbrukums Matīsam organizēts saistībā ar kādu publikāciju.

Policija pārbauda Matīsa dzīves gājumu pēdējā laika periodā, paradumus, nopratinot daudzus cilvēkus, taču ziņas par žurnālista personīgo dzīvi ir skopas, atzina Vaiteiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!