Foto: Shutterstock
Miris viens no vīriešiem, kuriem tika celta apsūdzība par kāda vīrieša aplaupīšanu Daugavpilī, pielietojot vardarbību, kā rezultātā iestājās cietušā nāve, informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Sākotnēji lietā apsūdzība celta diviem vīriešiem. Šodien krimināllietas iztiesāšana ir atlikta uz 19. maija pulksten 10, jo nav pagājis viens mēnesis pēc viena apsūdzētā nāves.

Kriminālprocesa likums nosaka, ka gadījumā, ja apsūdzētais ir miris lietas izskatīšanas laikā pirmās instances tiesā, lietas izskatīšanu turpina tikai tad, ja viena mēneša laikā pēc apsūdzētā nāves ir saņemts mirušā tuvinieka pieteikums par kriminālprocesa turpināšanu mirušā reabilitācijai. Lietas izskatīšana tiek turpināta vispārējā kārtībā. Pretējā gadījumā kriminālprocesu pret mirušo tiesa izbeidz.

Prokuratūra ziņoja, ka 2018. gada 23. septembrī abi apsūdzētie gaidīja cietušo pie viņa dzīvesvietas Daugavpils novadā, lai saņemtu naudu elektroenerģijas apmaksai. Apsūdzētie vienojās uzbrukt paziņam un, kad cietušais bija atnācis, iesita viņam un atņēma 24 eiro.

Vīrieši atgriezās nākamajā dienā un ielauzās mājā pie jau minētā cietušā, pieprasīja viņam naudu un vairākas reizes iesita pa galvu un pārējo ķermeni.

Pēc tam apsūdzētie nolaupīja cietušajam piederošo mantu 190 eiro vērtībā un pameta nozieguma vietu. Pēc vairākām nedēļām cietušais nomira no gūtajiem ievainojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!