Otrdien Jūrmalas pilsētas tiesā pēc Eiropas Parlamenta deputāta no Latvijas Aleksandra Mirska (SC) sūdzības ierosinātajā kriminālprocesā Mirska pārstāvji žurnālisti Guntu Slogu par, viņuprāt, tīšu un apzinātu neslavas celšanu pieprasījuši sodīt ar 60 stundām piespiedu darba.

Kā informēja Sloga, Mirska pārstāvji tiesai prasījuši no viņas piedzīt 28 000 latu kompensāciju.

Tiesa savu nolēmumu šajā lietā paziņos pirmdien, 27.jūnijā, plkst.9.30, norādīja Sloga.

Jau ziņots, ka pagājušā gada septembrī Jūrmalas pilsētas tiesa nolēma izbeigt pēc Mirska sūdzības ierosināto privātās apsūdzības kriminālprocesu pret bijušo laikraksta "Diena" žurnālisti Slogu par goda aizskaršanu un neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī, tomēr vēlāk lieta nonāca apelācijas instances tiesā, kas Jūrmalas tiesas lēmumu atcēla daļā par neslavas celšanu un šajā daļā nosūtīja lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā.

"TV3 Latvija" raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Mirska neapmierinātību raisījis laikrakstā "Diena" izteiktais salīdzinājums ar Minhauzenu. Pēc raidījumā izskanējušās informācijas, tas balstīts uz vairāku informācijas avotu teikto. "Dienai" veltītajā apsūdzībā Mirskis kopumā apstrīdēja 20 publikācijas fragmentus.

Sloga "Nekā personīga" atzina, ka šis raksts tapis tāpat, kā jebkur pasaulē tas notiek demokrātisku valstu laikrakstu redakcijās. Viņa norādīja, ka raksta tapšana bijusi absolūta viņas iniciatīva, ar kuru žurnāliste devusies pie redaktora, sakot, ka par jaunievēlēto Eiroparlamenta deputātu vajadzētu uzrakstīt stāstu, jo it īpaši latviešu lasošā auditorija par viņu noteikti nezina un viņš ir pietiekami interesanta persona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!