Pēc veiktās dienesta izmeklēšanas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) no amata atbrīvoti trīs VID Latgales reģiona Daugavpils muitnieki, kurus aizturēja uz aizdomu pamata par degvielas kontrabandu divu miljonu latu apjomā.
Darbinieki atlaisti, jo viņi rupji pārkāpuši normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Kontrabandas apkarošanas centrs (KAC) šā gada 23.martā ierosināja krimināllietu par degvielas 2 miljonu latu apjomā kontrabandu caur akciju sabiedrības "Stalkers" noliktavu, izmantojot viltotus dokumentus, laikā no 1998. līdz 2000.gadam.

24.martā KAC uz aizdomu pamata par šo noziegumu aizturēja "Stalkers" darbinieku, kurš, izmantojot viltotus dokumentus, veica fiktīvas operācijas. Fiktīvais degvielas eksports tika noformēts caur Baltkrieviju uz Ukrainu, bet degviela, kas tika ievesta no dažādām valstīm, tā arī palika Latvijā.

28.martā KAC aizturēja arī trīs muitniekus. Konstatēts, ka viņi, apstiprinot kravu pavaddokumentos nepatiesi sniegtās ziņas, nav pārbaudījuši muitošanai nepieciešamos dokumentus, kā arī nav veikuši kravu fizisku kontroli.

Aizdomās turamajiem muitniekiem Muitas lietu prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzību par valsts amatpersonu pienākumu nepildīšanu. Par šo noziegumu var piespriest līdz sešiem gadiem cietumā.

Pašlaik VID un Iekšlietu ministrijā notiek dienesta pārbaudes, kurās tiek skaidroti aizdomās turamo muitnieku aizturēšanas apstākļi.

Jau vēstīts, ka muitnieki pēc pratināšanas iesniedza sūdzību Ģenerālprokuratūrā, kurā norāda, ka viņi pratināšanas laikā ir fiziski ietekmēti. Šo pārbaudi varētu pabeigt divu vai triju nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!