Foto: LETA

Naktī uz pirmdien pulksten 1.23 Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Alsungā, kur divstāvu mājā dega istaba un virtuve 50 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, informēja dienestā.

Pulksten 4.51 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī, kur notika ugunsnelaime, netika konstatēts.

Svētdien pulksten 21.34 saņemts izsaukums Piltenē, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 100 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmās nosargāja blakus esošo dzīvojamo māju. Pulksten 23.55 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Arī svētdien pulksten 17.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Ķeipenes pagastu, kur vienstāva mājā dega starpstāvu pārsegums un sadzīves priekšmeti 30 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 19.59 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Svētdienas rītā pulksten 05.25 saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Aizkraukles pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega šķeldas bunkurs. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ražošanas objektā cilindrveida dzelzsbetona bunkurā gruzdēja skaidas aptuveni 1000 kubikmetru platībā. Dzēšanas darbos tika iesaistīta objekta traktortehnika un pulksten 14.07 ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota. Šobrīd darbs notikuma vietā turpinās un notiek skaidu izkraušana no bunkura.

Savukārt sestdien pulksten 15.35 saņemts izsaukums uz Lielvārdi, kur dega divstāvu mājas pagrabā izbūvēta pirts 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 17.45 ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien pulksten 22.15 saņemts izsaukums Lienes ielā Rīgā, kur 51 kvadrātmetra platībā dega garāža, kas bija iebūvēta sešstāvu mājas vārtrūmē, un otrā stāva loga rāmis. No ēkas evakuējās 22 cilvēki. Pulksten 1.08 ugunsgrēks likvidēts.

Toties pulksten 13.31 saņemts izsaukums Saulkrastos, kur dega divstāvu mājas ārsiena, bēniņi un jumts 43 kvadrātmetru platībā. Septiņi cilvēki no ēkas tika evakuēti, viens cilvēks izglābts un vēl viens cilvēks bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 18.39 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 18. februāra plkst. 6.30 līdz 21. februāra plkst. 6.30, VUGD saņēma 156 izsaukumu – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 97 uz glābšanas darbiem, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!