Ceturtdienas vakarā, veicot narkotiku realizācijas apkarošanas operāciju kādā Matīsa ielas dzīvoklī, Rīgā, ievainojumus guvis viens policists, kurš pēc negadījuma nogādāts slimnīcā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Policistam slimnīcā veikta operācija un pašlaik viņa stāvoklis vērtējams kā stabils. Par miesas bojājumu nodarīšanu uzsākts kriminālprocess, bet par notikušo nelaimes gadījumu sākta dienesta pārbaude.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kādā Matīsa ielas dzīvoklī notikusi narkotisko un psihotropo vielu uzglabāšana un izplatīšana. Pēc speciāla izmeklēšanas eksperimenta veikšanas tika iegūta sankcija kratīšanas veikšanai dzīvoklī.

Policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka izplatītāji varētu izrādīt aktīvu pretestību, tādēļ tika pieņemts lēmums operācijā pieaicināt specvienību "Omega".

Operācijas gaitā, aizdomās par narkotisko vielu realizāciju tika aizturēts kāds 1981.gadā dzimis vīrietis, kā arī atsavinātas narkotiskās vielas – metamfetamīns un MDMA tabletes.

Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1.daļas "Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu", par ko paredzēts sods: brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!