Liepājas pilsētas un rajona policija dienesta pārbaudē, ko ierosināja par masu mediju izteiktajiem pārmetumiem par policijas vilcināšanos nogalinātā Liepājas žurnālista Gundara Matīsa lietas izmeklēšanā, nekādi pārkāpumi nav konstatēti, informēja policijas preses sekretāre Egita Guseva.
Izanalizējot policijas darbinieku rīcību, pēc sīkas pārbaudes konstatēts, ka tūlīt pēc telefoniskās informācijas saņemšanas par notikušo uzbrukumu Matīsam notikuma vietā ieradusies Liepājas policijas operatīvā grupa. Nekavējoties veikta notikuma vietas apskate, lietisko pierādījumu apzināšana un konfiscēšana, aptaujāti iedzīvotāji un medicīnas personāls, paņemts sīks paskaidrojums no cietušā Matīsa, uzsākta iespējamās vainīgās personas meklēšana, noskaidrotas cietušā kontaktpersonas un veiktas citas nepieciešamās darbības.

Pārbaudē konstatēts, ka ievērotas "Liepājas pilsētas un rajona policijas dežūrdaļas darba organizācijas instrukcijas" prasības par tūlītēju informācijas savākšanas procesa uzsākšanu pēc fakta uzzināšanas. Ievērotas arī likuma "Par policiju" prasības un veikti nepieciešamie operatīvās meklēšanas un citi likumā noteiktie pasākumi, lai atklātu noziegumus. Tādējādi policijas darbinieku rīcībā notikušā fakta izmeklēšanā pārkāpumi neesot konstatēti.

Jāatgādina, ka Matīss novembra beigās mira Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, nenākot pie samaņas. Žurnālistam ar koka nūju uzbruka pagaidām nenoskaidrota persona.

Policija izvirzījusi divas galvenās versijas - žurnālists piekauts aiz personiskas atriebības vai arī laupīšanas nolūkā. Tomēr policija neizslēdz iespēju, ka žurnālists piekauts viņa publikāciju dēļ, kas gan esot mazāk ticami.

Savukārt starptautiskā žurnālistu organizācija "Reportieri bez robežām" lūgusi iekšlietu ministru Mareku Segliņu personīgi sekot līdzi žurnālista nogalināšanas izmeklēšanai. Gatavību uzraudzīt policijas darbu izteikuši arī viņa kolēģi no Liepājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!