Foto: LETA

Aizvadītajās trīs diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no ūdenstilpēm Latvijā izcēla četrus bojāgājušos, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Brīvdienās saņemti vairāki izsaukumi saistībā ar atrašanos uz ūdenstilpju ledus. Vairākos gadījumos cilvēki no ledus nokāpa saviem spēkiem, sestdien Rēzeknes novada Viļānu pagastā ledū bija ielūzis suns, savukārt Dobeles novada Bēnes pagastā ledū ielūzis cilvēks bija nokļuvis krastā pirms VUGD ierašanās.

Sestdien vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Dobeles novada Tērvetes pagastā dīķa ledū iespējams ir ielūzuši cilvēki un atrasti makšķerēšanas piederumi. Ugunsdzēsēji pārmeklēja iespējamo ielūšanas vietu, bet cilvēkus neatrada. Svētdien meklēšanas darbi turpinājās. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas dēli no ūdens izcēla bojāgājušo. Veicot zemūdens meklēšanas darbu, atrasts otrs bojāgājušais.

Sestdien glābēji steidzās uz Airu ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, ledū ielūzis cilvēks. Pirms VUGD ierašanās aculiecinieki jau bija uzsākuši cilvēka glābšanas darbus, glābēji, izmantojot glābšanas dēli, cilvēku nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Glābšanas darbi noslēdzās pēc stundas.

Sestdien VUGD saņēma izsaukumu Tukuma novada Sēmes pagastā, kur iespējams ezera ledū ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka uz ledus atrodas makšķernieku lietas, bet cilvēks nav redzams. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja iespējamo ielūšanas vietu, atrada tur cilvēku un izcēla krastā. NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Gulbenes novada Rankas pagastā ugunsdzēsēji no dīķa krastā nogādāja bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.
Savukārt naktī uz sestdienu pusdivos naktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma no vieglās automašīnas ārā netika divi cilvēki. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību cilvēki atbrīvoti un nodoti NMPD mediķiem.

Piektdien glābēji devās uz Jaunceltnes ielu Aizkrauklē, kur uzņēmuma teritorijā dega šķeldas kaudze. Dzēšanas darbos iesaistīta arī uzņēmuma traktortehnika, kas pārvieto šķeldu, lai to varētu saliet ar ūdeni.
Aizvadītajās diennaktīs 32 gadījumos glābēju palīdzība bija nepieciešama brauktuves atbrīvošanā no nolūzušiem kokiem, visvairāk izsaukumu saņemts svētdien. Rīgā un pierīgā saņemti 13 izsaukumi, Vidzemes reģionā saņemti septiņi izsaukumi, Kurzemes reģionā – seši izsaukumi, Latgales reģionā saņemti pieci izsaukumi un Zemgales reģionā saņemts viens izsaukums.

Kopumā VUGD saņēma 190 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, 122 uz glābšanas darbiem, bet 37 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!