Foto: Shutterstock

Naktī no 30. uz 31. oktobri Valsts policija (VP)kādā vietā Ojāra Vācieša ielā, Rīgā, atklāja nelikumīgu reivu, kā arī aizturēja 11 tā dalībniekus, jo tika atrastas dažādas narkotiskās vielas, Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja VP priekšnieks Armands Ruks.

Viņš skaidroja, ka pie reiva dalībniekiem tika atrasta marihuāna, MDMA un kokaīns. Policijas darbinieki arī uzsāka 48 administratīvās lietas saistībā ar neatļautu pulcēšanos, kas pārkāpj valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus.

VP priekšnieks arī atklāja, ka kārtības sargiem problēmas sagādā dažādas reliģiskās organizācijas, piemēram, "Jaunā paaudze". Ruks atzīmēja, ka kādā reliģiskā pasākuma VP darbinieki konstatēja 150 cilvēku pulcēšanos, lai gan šobrīd tāda nav atļauta.

Viņš aicināja visus, tostarp reliģisko organizāciju biedrus, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, lai ātrāk varētu atgriezties pie normālas ikdienas.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību, Latvijā no 11. oktobra līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija. Ārkārtējās situācijas laikā tika paredzēti jauni ierobežojumi tirdzniecībā, ēdināšanā un kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī pienākums līdz 15. novembrim vakcinēties valsts pārvaldē un pašvaldību iestādēs strādājošajiem.

No 21. oktobra uz četrām nedēļām Latvijā ieviesti stingrāki epidemioloģiskās drošības pasākumi jeb mājsēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!