Foto: LETA

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 12. maija pulksten 6.30 līdz 15. maija pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 234 izsaukumus – 142 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 38 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 57 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pirmdienas rītā pulksten 7.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Tālavas ielu Cēsīs, kur dega divstāvu koka ēka 120 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki un suns. Pulksten 8.23 liesmu izplatīšanās ierobežota un šobrīd turpinās dzēšanas darbi.

Savukārt pulksten 4.27 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Mārupes pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji uz imobilizācijas dēļa izcēla vienu cilvēku no automašīnas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Ar glābšanas automobiļa palīdzību avarējusī automašīna tika izcelta no grāvja un pulksten 6.10 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Svētdien pulksten 18.41 VUGD saņēma informāciju, ka Pils rajonā Jēkabpilī piecstāvu dzīvojamās mājas piektajā stāvā ir jūtams sadūmojums. Iekļūstot dzīvoklī, konstatēts, ka uz plīts ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji glābēji dzīvoklī atrada aizmigušu cilvēku, kuru pamodināja un izglāba.

Toties pulksten 13.35 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur vienstāva ēkai dega piebūve 50 kvadrātmetru platībā un jumts 35 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotajām telpām izglāba divus dzīvniekus. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 16.31.

Sestdien pulksten 4.22 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Carnikavā, kur bija notikusi smagās automašīnas un traktora sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no smagās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un pulksten 8.23 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 9.48 VUGD saņēma informāciju, ka Ādažu novada Carnikavas pagastā zem tilta pār Gauju pa notekcaurulēm pil degviela un upē ir izveidojušies pleķi, kas pa straumi pārvietojas uz Gaujas iztekas pusi. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja skarto teritoriju ar dronu un pāri upei velk bonas, lai ierobežotu vielas tālāku noplūdi pa upi. Par notikušo informācija vairākkārt nodota Valsts vides dienestam. Tāpat informēta Ādažu novada pašvaldība, jo bija nepieciešams ierobežot laivu kustību un makšķerēšanu skartajā upes posmā. Notikuma vietā strādāja 13 ugunsdzēsēji glābēji ar trīs autocisternām, divām laivām, ķīmijas automobili ar piekabi, kurā tiek pārvadātas bonas. Ugunsdzēsēji glābēji noplūdes ierobežošanai uzstādīja bonas 165 metru garumā. Pulksten 14.33 darbs notikuma vietā pabeigts.

Pulksten 18.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ikšķiles ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka sestajā stāvā deg balkons 6 kvadrātmetru platībā. No dzīvojamās mājas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 34 cilvēkus. Pulksten 20.16 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Pulksten 19.10 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Jeru pagastu, kur ar atklātu liesmu dega pirts 20 kvadrātmetru platībā. Mēģinot ugunsgrēku dzēst paša spēkiem, cieta viens cilvēks. Pulksten 20.56 darbs notikuma vietā noslēdzās un ugunsgrēka likvidēšanas darbos piedalījās arī Naukšēnu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Pulksten 19.18 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavas novada Svētes pagastā, kur deg kūla viena hektāra platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, cieta viens cilvēks. Pulksten 20 darbs notikuma vietā pabeigts.

Piektdien pulksten14.52 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zolitūdes ielu Rīgā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un tās jumts 75 kvadrātmetru platībā, kā arī blakus esošā saimniecības ēka 25 kvadrātmetru platībā. Savukārt, ārpus ēkas dega atkritumi un sadzīves mantas 300 kvadrātmetru platībā. Blakus esošajai mājai dega siena un lapene kopumā 4 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēju glābēju darbu notikuma vietā stipri apgrūtināja tas, ka mājas pagalms bija aizkrauts ar mantām, tas arī veicināja strauju liesmu izplatīšanos uz netālu esošajām ēkām. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Kopumā vairāk kā 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām strādāja, lai ierobežotu liesmu izplatīšanos. Tas izdevās pēc divu stundu darba. Pulksten 19.26 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Pulksten 21.53 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ieriķu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens cilvēks. Pulksten 22.23 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Piektdien Kandavas pagastā no upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!