Atbildot uz Ezermalas ielas iedzīvotāju sūdzību par atkritumiem aizbērto Ķīšezeru, kur tādā veidā, atbīdot ezera krasta līniju, iegūts zemes paplašinājums, Rīgas pilsētas 26.policijas nodaļa atteikusi ierosināt krimināllietu, norādot, ka, ar būvgružiem aizberot Ķīšezeru, dabai nodarītais kaitējums nav būtisks.
Par to ceturtdien raksta "Diena".

Uzskatot, ka nodarītais kaitējums ir ievērojams, jo ezera krasta līnija ar būvgružu palīdzību pārbīdīta par 50 līdz 100 metriem, neizpratnē par policijas lēmumu ir tuvējās mājas īpašniece Mārīte Spiridovska. Arī Vides valsts inspekcijas priekšniece Sandra Krivmane uzskata, ka nodarīto kaitējumu, ar kuru iegūti divi hektāri zemes, vietā, kur kādreiz skalojies ezera ūdens, par nebūtisku nosaukt ir visai grūti, tomēr neesot arī metodikas, lai kaitējumu novērtētu naudas izteiksmē.

Veicot materiālu pārbaudi, policija konstatējusi, ka patvaļīga krasta nostiprināšana, nesaskaņojot projektu likuma noteiktajā kārtībā, veikta 2001.gada novembrī un 2002.gada janvārī. Teritorija Ezermalas ielā 20b 1986.gadā tika iznomāta mazo kuģu kooperatīvam Ezermala, bet laikā, kad ezers ticis aizbērts, likumīga pamata veikt jebkādas darbības uz šīs zemes kooperatīvam nebija, un teritorija tikusi nostiprināta uz Rīgas pilsētas vārda. Spiridovska apstiprinājusi, ka būvgružu izbēršanas laikā vairākkārt griezusies RD institūcijās, kas uz sūdzībām par nelikumīgu rīcību domes teritorijā reaģējušas formāli. Savukārt pašlaik, kad VVI uzdevusi ezeru attīrīt, RD ir jāatrod 50 līdz 100 tūkstošus latu, lai to paveiktu, informējis RD vides departamenta direktors Askolds Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!