Piektdien nogalinātā Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova bēres notiks otrdien, raksta Daugavpils ziņu portāls "dfakti.lv".

Vicemēra palīdze Helēna Lavrova norādījusi, ka atvadīšanās no Ņemcova būs Daugavpils komunālo kapu kapličā plkst. 14.

Tikmēr aģentūra LETA vēsta, ka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks Igors Mališkovs un uzņēmēju grupa apņēmusies izmaksāt 10 000 latu atlīdzību par sniegto informāciju, kas palīdzēs tiesībsargājošajām institūcijām atklāt Ņemcova slepkavību.

Ņemcovu piemin arī Daugavpils domē. Proti, pašvaldībā ir novietots viņa portrets ar melnu lentu un degošu sveci. Zem līdzjūtības teksta, kas ievietots pašvaldības mājas lapā, atrodas visu 14 domes deputātu uzvārdi. "Šī traģēdija nevar atstāt vienaldzīgu nevienu cilvēku. Aicinām tiesībsargājošās institūcijās izdarīt visu iespējamo, lai noziegums vistuvākajā laikā tiktu atklāts," teikts līdzjūtības tekstā.

Savukārt sestdien Daugavpils domes koalīcijas partijas pavēstīja, ka traģēdija nekādā veidā neietekmēs pašvaldības darbu. "Mēs apvienosim savus spēkus, lai arī turpmāk risinātu pilsētai un tās iedzīvotājiem svarīgus jautājumus," viņš piebildis.

Vēstīts, ka Ņemcovu nošāva pagājušās piektdienas pēcpusdienā Daugavpilī. Policija patlaban veic ekspertīzes, lai sīkāk noskaidrotu nozieguma apstākļos. Jau sestdien tā arī izplatīja iespējamā slepkavas fotorobotu, aicinot iedzīvotājus palīdzēt nozieguma atklāšanā. Pieļauts, ka Ņemcovs nošauts savas darbības pašvaldībā un biznesā dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!