16.septembrī Ludzas rajonā 13 gadus vecs zēns ar medību bisi, pielādētu ar renkuļiem, nejauši iešāva kaklā 12 gadus vecai meitenei, kura notikuma vietā mira. Pēc Iekšlietu ministrijas sniegtās informācijas, 1942.gadā dzimušais Nikolajs S. nelikumīgi glabāja 12 kalibra medību bisi "IŽ -12", no kuras izšāva viņa dēls. Policijas darbinieki notikuma vietā atsavināja nelikumīgi glabāto bisi.
Par šo faktu aizturēts Nikolaja S. dēls. Notiek izmeklēšana. Šis ir jau otrais šāda veida traģisks gadījums Ludzas rajonā. 1999.gada februārī Ciblas pagastā kāds sešus gadus vecs zēns, ar tēva atļauju rotaļājoties ar medību bisi, sašāva trīsgadīgu zēnu, kurš notikuma vietā mira.

Ludzas tiesa vēlāk atzina par vainīgu nelikumīgā ieroča glabāšanā nošautā trīs gadus vecā puisēna tēvu Gunti Jegorovu un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz 1 gadu, sodu izciešot nosacīti. Jegorovs saukts pie kriminālatbildības pēc LR Kriminālkodeksa 218.panta par nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu. Apsūdzētajam noteikts pārbaudes laiks uz 2 gadiem. Turklāt Jegorovam nākamo piecu gadu laikā ir liegts iegādāties, nēsāt, glabāt un realizēt šaujamieročus.

Jegorovs tiesai paskaidrojis, ka pērnā gada decembrī, kad nopircis māju Ciblā, tās bēniņos atradis 16.kalibra medību bisi. Sākotnēji Jegorovs to bija domājis nodot policijai, taču vēlāk aizdevis ieroci Imantam Aleksānam. Kaimiņš esot sacījis, ka vēloties pabaidīt kartupeļu zagļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!