Sestdien, 19. oktobrī, Valsts policija Neretā aizturējusi kādu autovadītāju, kurš reibumā bija sēdies pie stūres, bēdzis no policijas un rezultātā avarējis.

Sestdien pulksten Neretā Ceļu policisti pamanījuši aizdomīgu automašīnu "BMW", kuras vadītājs nav pakļāvies vairākkārtējai policijas prasībai apturēt spēkratu un bēdzis.

Policisti sekojuši automašīnai un mēģinājuši to apturēt, taču autovadītājs nav reaģējis uz aicinājumiem apstāties. Bēgot automašīnas vadītājs netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību un avarējis, apgāžoties uz jumta.

Notikuma vietā likumsargi konstatējuši, ka automašīnā atrodas divi jaunieši – 1991. gadā un 1992. gadā dzimuši vīrieši. Neviens no viņiem neatradās šofera vietā, tādēļ likumsargi sākuši izmeklēšanu, skaidro policija. npatlaban nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu, kurš vadījis automašīnu.

Policistiem radušās aizdomas, ka jaunieši varētu būt alkohola reibumā. Veicot pārbaudi, vienam no vīriešiem likumsargi konstatējuši divu promiļu reibumu, savukārt otram – 2,7 promiļu reibumu. Tāpat atklājies, ka nevienam no jauniešiem nav atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība.

Policija norāda, ka izmeklēšanā tiks noskaidrts automašīnas šoferis un pēc tam sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām. Tāpat šoferis tiks saukts pie kriminālatbildības par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez atbilstošas kategorijas apliecības.

Abi jaunieši iztikuši bez smagām traumām, taču šāds ceļu satiksmes negadījums var beigties arī ar traģiskām sekām, atgādina policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!