Nedēļas nogalē, 22.un 23.septembrī, Katastrofu medicīnas centra (KMC) speciālisti cīnījās par vairāku cilvēku dzīvību, kuri kārtējo reizi bija neuzmanīgi rīkojušies ar benzīnu, portālu "Delfi" informēja KMC sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Pēkšēna.
Plašus 36% ķermeņa apdegumus guvis kāds 39 gadus vecs vīrietis, pēc tam, kad neuzmanīgas rīcības rezultātā eksplodēja benzīna kanna un aizdegās viņa apģērbs. Vīrietis guva krūšu kurvja, vēdera, abu augšstilbu apdegumus un ievietots Liepājas Reģionālajā slimnīcā.

Pēc KMC apdegumu speciālistu konsultācijas un neatliekami veiktas ķirurģiskas manipulācijas, vīrieti KMC speciālistu brigāde pārveda uz Valsts apdegumu centru (VAC), kur VAC mediķi turpina viņa ārstēšanu.

Kā norāda KMC mediķi, vēl traģiskākas sekas bijušas kāda 63 gadus veca vīrieša neapdomīgai rīcība Aizkraukles rajonā. Viņa dzīvība joprojām ir apdraudēta un veselības stāvoklis ir ļoti smags pēc tam, kad alkohola reibumā vīrietis smēķēja cigareti un vienlaikus mēģināja pārliet benzīna kannu. Vīrietis guvis 45% plašus ķermeņa apdegumus. Turklāt KMC mediķu konsultācijas laikā konstatēts, ka vīrieša veselības stāvoklis ir tik kritisks, ka viņa pārvešana uz citu ārstniecības iestādi nav iespējama.

Nedēļas nogalē mediķi saskārušies arī ar citām traumām, piemēram, 17 gadus vecs jaunietis nokļuvis Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā pēc tam, kad viņš izkrita pa trešā stāva logu. Arī šī pacienta ārstēšanas saskaņošanai lūgta KMC speciālistu konsultācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!