Foto: stock.xchng

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja (VP KRP KrPB) darbinieki ir pabeiguši izmeklēšanu saistībā ar slepkavību, kas notika šā gada jūlija beigās Liepājā, portālam "Delfi" pavēstīja policijas pārstāve Signe Šteinberga.

Upuris tika atrasts kails zaru kaudzē Amatas un Salmu ielas krustojumā. Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā, veicot virkni procesuālo darbību, tika noskaidrota bojāgājušā vīrieša personība - 1985. gadā dzimis vīrietis, kurš ar aizdomās turēto personu, 1993. gadā dzimušu vīrieti, bija savstarpēji pazīstams.

30. jūlija naktī notika iedzeršana, kuras laikā starp abiem vīriešiem radās domstarpības, tostarp viens no konflikta iemesliem bijis tas, ka tikušas aizskartas jūtas pret ģimeni.

Lai slēptu noziedzīgā nodarījuma pēdas, upura seja bija sakropļota, tādēļ sākotnēji bojāgājušo nebija iespējams atpazīt, un pats cietušais - izģērbts. Viņa drēbes pēc notikušā policija atrada nomestas netālu no notikuma vietas.

Izmeklēšanā noskaidrota arī aizdomās turētā saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī noskaidrots, ka pēc slepkavības pastrādāšanas viņš, visticamāk, nozadzis bojāgājušā vīrieša velosipēdu un mobilo telefonu.

1993. gadā dzimušais vīrietis iepriekš ir bijis policijas redzeslokā saistībā ar mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu veikšanu. Līdz šim viņš nav bijis sodīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocesa materiāli ir nosūtīti Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki šā gada 5. augustā aizturēja 1993. gadā dzimušu vīrieti saistībā ar nežēlīgu slepkavību.

Aizdomās turētais tika aizturēts kādā dzīvesvietā pie paziņām, kur tobrīd slēpās. Vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!