Kuldīgas policija saņēmusi informāciju par maģistrālā naftas vada Polocka - Ventspils bojājumu un 3400 litru dīzeļdegvielas noplūdi no tā, informēja Valsts policijas preses dienestā. Pieslēgums un degvielas noplūde 5.jūnijā notikusi Rendas pagastā, naftas vada 448.kilometrā. Naftas vada īpašniekiem nodarīts zaudējums 850 latu apjomā.
Liepājas reģionālās vides pārvaldes priekšnieks Leonīds Zeļenskis pastāstīja, ka videi naftas produktu noplūdes dēļ liels kaitējums neesot nodarīts. Grunts piesārņojums konstatēts 60 metru garā un 15 metru platā joslā, kas, salīdzinot ar citiem gadījumiem, neesot daudz.

Naftas noplūde no cauruļvada notikusi meža masīvā, astoņu kilometru attālumā no tuvākās apdzīvotās vietas Rendas pagasta, kā arī tuvumā neesot atradusies neviena ūdenstilpne, kas varētu tikt piesārņota.

Tūlīt pēc naftas noplūdes konstatēšanas notikuma vietā ar piesārņojuma likvidāciju nodarbojusies firma "Venteko". Zeļenskis atzina, ka pēdējo gadu laikā Liepājas reģionālās vides pārvaldes uzraugāmajā teritorijā notikušas četras naftas produktu noplūdes, kas radušās, nelegāli pieslēdzoties naftas vadam. Pēc viņa teiktā, Latvijā kopumā pēdējo gadu laikā šādi gadījumi bijuši jau vairāk nekā simts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!