No Tukuma slimnīcas izlaists un turpinās ārstēties ambulatori viens no vakar lidmašīnas avārijā Tukumā cietušajiem pasažieriem, informēja Katastrofu medicīnas centra (KMC) direktors Mārtiņš Šics.

Kā ziņots, lidmašīna nokrita vakar īsi pēc plkst.10 Tukuma pilsētas Laustiķu pļavā, mazdārziņu rajonā pie Spartaka ielas. Negadījumā cieta pilots un septiņi lidaparāta pasažieri. Pilots vēlāk slimnīcā mira.

Pēc avārijas vīrietis bija pieslēgts pie elpināmā aparāta un mediķi cīnījās par viņa dzīvību, tomēr no gūtajām traumām viņš mira. Pilots bija vissmagāk cietušais no visiem avārijā iesaistītajiem cilvēkiem, norādīja Šics.

Četri cietušie pašlaik atrodas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kur Reanimācijas nodaļas ārsti turpina cīnīties par viena cietušā dzīvību. Pārējiem trim ir dažādas nopietnas kombinētas traumas.

Viens vīrietis ar ļoti nopietnu ar kājas un mugurkaula skriemeļu lūzumu ir nogādāts Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, bet viņa stāvoklis ir stabils, norādīja Šics.

Tukuma slimnīcā joprojām ļoti smagā stāvoklī atrodas sieviete, kura avārijā guva smagu mugurkaula un krūšu daļas skriemeļu lūzumu, kā arī smadzeņu bojājumu. Mediķi pieņēmuši lēmumu viņu nepārvest uz Rīgu, un pašlaik lemj par operēšanas iespējām.

Tukumā avarējusī lidmašīna pieder lidotāju apmācības klubam "Airtraining", apstiprināja Tukuma rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas biroja 1.nodaļas priekšniece Signe Dektere.

Lidmašīnā atradās astoņi cilvēki - divi piloti un seši šī kluba kursanti, kas devās uz Tukumu, lai vērotu lidostā "Tukums" paredzētu avio šovu.

Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš informēja, ka negadījumā bojā gāja pilots 1958.gadā dzimis vīrietis, bet slimnīcā nogādāti 1987.gadā dzimis vīrietis, 1983.gadā dzimis vīrietis, 1989.gadā dzimis vīrietis, trīs 1990.gadā dzimuši jaunieši un 1988.gadā dzimusi jauniete.

Vakar notikusī avārija ir jau otra šogad Tukumā reģistrētā lidaparāta avārija.
Jau vēstīts, ka 27.aprīlī lidlaukā netālu no Ventspils šosejas un ceļa Tukums - Jelgava krustojuma avarēja divvietīga lidmašīna. Lidmašīnu vadīja 1954.gadā dzimis vīrietis, bet pasažiere bija 1975.gadā dzimusi sieviete. Lidmašīnas pilots ievērojis, ka lidaparātam nav atvērusies viena no šasijām, tāpēc nācies pieņemt lēmumu nosēsties bez viena riteņa. Lidmašīnai izdevies nosēsties visai veiksmīgi, kā rezultātā nedz pilots, nedz pasažiere neguva dzīvībai bīstamus miesas bojājumus. Abi cietušie bija guvuši muguras sasitumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!