Sestdienas rītā Talsu rajona Lubes pagastā apšaudes laikā starp medniekiem un malumednieku cieta četri cilvēki.
Kā informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, mednieki Lubes pagastā plkst.10 mežsarga pavadībā devās medībās. Mežā, pamanot cilvēka pēdas, mednieki sāka tām sekot, nojaušot malumedniecību.

Pēc kāda laika uz medniekiem sāka šaut kāds vīrietis. Tika ievainoti trīs mednieki. Mednieki aizstāvoties ievainoja arī malumednieku.

Pēc policijas sniegtās informācijas, 1960.gadā dzimušais mednieks smagi ievainots krūtīs un kājā. Ievainoti arī 1961.gadā dzimušais mednieks un kāds mednieks, kura vecums vēl nav zināms. Visi trīs ievainotie mednieki ievietoti slimnīcā.

Ievainotais - 1969.gadā dzimušais malumednieks arī ievietots slimnīcā.

Malumednieks, kas vakar Talsu rajonā sāka šaut uz medniekiem un mežzini, savulaik bijis saistīts ar organizāciju "Pērkoņkrusts", sestdien ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Ar "Pērkoņkrustu" saistītais Māris Veinbergs šāvis pirmais, sašaujot cilvēkus un automašīnu, bet pēc tam centies aizbēgt.

Talsu policija, veicot kratīšanu Veinberga mājā, atradusi lielu skaitu dažādu ierīču malu medībām un malu zvejai. Bez tam atrasti arī dažādi viņa sarakstīti materiāli, kas liecina, ka Veinbergs ir bijis garīgi nelīdzsvarots, ziņoja LTV.

Kā pastāstīja Talsu slimnīcas dežūrreanimatoloģe Laima Gebauere, mežsargam jau veikta veiksmīga operācija. Viņš guvis smagu ievainojumus krūšu kurvja rajonā, taču, pēc mediķes domām, viņa dzīvībai briesmas nedraud. Dzīvības briesmas nedraud arī malumedniekam, kuram sašauta roka.

Sakarā ar notikušo mednieku un malumednieka apšaudi ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 117.panta 3.daļas un 15.panta 4.daļas par slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos, informēja Talsu rajona policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis.

Notikuma vietā policija konstatējusi 11 šautas pēdas automašīnā. Vīrietis šāvis ar vācu automātu "MP 40", kurš izgatavots Otrā pasaules kara laikā.

Pēc neoficiālas informācijas, Veinbergs agrāk bijis zemessargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!