Rīgas apgabaltiesa piektdien piesprieda reālu brīvības atņemšanu slepkavam, sievietei, kura viņu uzkūdīja, un viņas meitai, kas neziņoja par noziegumu.
1962.gadā dzimušajam Ainim Mednim tiesa piesprieda septiņus gadus cietumsoda par sava kaimiņa noslepkavošanu pēc kopīgas iedzeršanas. Upura civilsievai - 1971.gadā dzimušajai Irinai Koroļkevičai - par neziņošanu piesprieda divus gadus, savukārt viņas mātei Tatjanai Kataļevai par uzkūdīšanu - četrus gadus cietumsoda.

Saskaņā ar spriedumu Koroļkeviča, viņas divgadīgais bērns, civilvīrs un māte Kataļeva dzīvojuši Daugavgrīvas šosejā Bolderājā. Neviens no viņiem nekur nav strādājis un visi pārtikuši no Kataļevas saubagotā.

Lai gan viņi dzīvojuši trūcīgi, rīkotas regulāras iedzeršanas, un vīrietis sievietes mēdzis iekaustīt.

Kataļeva jau iepriekš gribējusi atbrīvoties no meitas piedzīvotāja un 1998.gada 21.martā pēc kopīgas iedzeršanas palūgusi kaimiņu Aini Medni pudelesbrāli nogalināt.

Mednis to arī izdarījis - aizgājis uz savu dzīvokli pēc naža un uzbrucis upurim. Dažādās ķermeņa daļās Mednis dūris apmēram 30 reizes. Tad, kad paša paņemtais nazis salūzis, viņš paņēmis vēl vairākus no virtuves. Slepkavība notikusi mazgadīga bērna klātbūtnē.

Pēc slepkavības līķis ietīts segā un uzglabāts vispirms viena, bet pēc tam otra dzīvokļa pieliekamajā. Savukārt nogalinātā sieva satīrījusi ar asinīm nosmērēto grīdu, sienas un nomazgājusi trīs asiņainos nažus.

Gandrīz desmit dienas slepkava un kūdītāja nav varējuši izdomāt, kur likt līķi, līdz kāds paziņa, kas palīdzējis to pārnest, par notikušo ziņojis policijai.

Visi trīs savu vainu pilnībā atzinuši, ko tiesa ņēma vērā kā vainu mīkstinošu apstākli. Savukārt atbildību pastiprinošs apstāklis bija tas, ka noziegums izdarīts dzērumā.

Kūdītājai Kataļevai turklāt piemērots mazāks sods par likumā minimālo paredzēto, ņemot vērā viņas vecumu, veselības stāvokli un nogalinātā necienīgo izturēšanos pret viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!