Foto: Shutterstock
Policija aizturējusi vīrieti, kurš šonedēļ zvanījis par it kā ieliktu spridzekli lidostā "Rīga", portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

1981.gadā dzimušais vīrietis ir iepriekš tiesāts.

Viņš policijas redzeslokā nonācis par zādzībām un narkotiku apriti. Vīrietis ir rīdzinieks un aizturēts otrdien.

Policija norāda, ka uzreiz pēc pārbaudes konstatējot, ka spridzināšanas draudi nav bijuši reāli, likumsargi sākuši kriminālprocesu par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu. Izmeklētājiem bijusi nepieciešama aptuveni pusotra diennakts, lai izskaitļotu un aizturētu 1981.gadā dzimušo rīdzinieku.

Pēc pirmdienas plašās publicitātes par viltus zvanu aktivizējušies vēl divi zvanītāji, norāda policija. Viens ziņojis par spridzekli Viļānu stacijā, bet otrs par spridzekli kādā Rīgas skolā. Viļānu "telefonhuligāns" vēl tiek meklēts, bet par spridzekli skolā ziņojis skolēns, kurš aizturēts.

Arī nepilngadīgajam par šo neizdevušos joku draud kriminālatbildība.

Likumsargi atgādina, ka par šādu zvanu draud kriminālatbildība un reāla brīvības atņemšana. Savukārt cietušais var pieprasīt zaudējumu atlīdzību, kas reizēm var būt mērāma pat tūkstošos.

Jau vēstīts, ka Starptautiskajā lidostā "Rīga" 27.aprīļa rītā bija izveidojusies ārkārtas situācija. Notika cilvēku evakuācija un bija pārtraukts lidostas darbs. 

Evakuēts tika viss lidostas terminālis un lidostā nenotika nedz reisu izlidošana, nedz ielidošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!