Alūksnes rajona Alsviķu pagasta Neiķenē kāds vīrietis apracis dārzā lielu daudzumu nozagto naglu.
1977.gadā dzimušais Juris L. naglas nobēdzinājis "nebaltai dienai", BNS informēja Alūksnes rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze sabiedrisko attiecību jautājumos Zigrīda Sināte.

Lielais daudzums naglu nozagts kādā lauku mājā Alūksnes rajona Kalncempju pagastā vēl pērn augustā kopā ar vēl dažām mantām.

"Juris L. paskaidroja, ka to darījis, domādams par slikto ekonomisko stāvokli, kas vēl pasliktināsies. Tāpēc cerējis, ka policija nozagtās mantas neatradīs un viņš vēlāk varēs tās realizēt un par to saņemt naudu," teica Sināte.

Nozagtās naglas Juris L. bija ievietojis 25 litru kannā, ieeļļojis ar solidolu gan naglas, gan kannu un, trauku rūpīgi aizdarīdams, to noracis sava dārza stūrī.

Šonedēļ policijas klātbūtnē "apslēptā manta" dārzā tika uzieta un izrakta.

"Tā nav vienīgā zādzība, ko šis puisis ir izdarījis pagājušajā gadā. Esam atraduši šo cilvēku un tagad viss nāk gaismā. Viņš ir īpatnis. Savā ziņā šā puiša man ir pat žēl. Viņš ir tāds kā fanātiķis. Viņš rok vecajās kapu vietās, cīņu vietās. Viņam mājās ir daudz tukšu lādiņu, kara laika kaskas, ordeņi veco laiku. Puisis ir pabeidzis tikai 8 klases, taču viņš lasa grāmatas un interesējas par daudz ko. Tikai ar savdabīgu novirzi," teica Sināte.

Par zādzību ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!