Policija piektdienas naktī Rīgas rajonā uz aizdomu pamata par Olainē veiktu bruņotu laupīšanu aizturējusi divus vīriešus un sievieti.
Valsts policijas (VP) preses dienestā uzzināja, ka ceturtdienas vakarā ap plkst.22 kādā dzīvoklī Olainē, Stacijas ielā, ienākuši divi ar pistolēm bruņoti vīrieši. Viņi piekāva pie dzīvokļa saimnieces 1974.gadā dzimušās Innas ciemos atnākušo 1951.gadā dzimušo Viktoru un atņēma viņam mobilo tālruni "Nokia 5110", dārgmetāla ķēdīti un 15 latus. Vīrietis par notikušo ziņojis policijai, un tā sākusi aizdomās turamo meklēšanu.

Pēc vairākām stundām VP Smago noziegumu apkarošanas koordinācijas pārvaldei sadarbībā ar Rīgas rajona policijas pārvaldes un Olaines kriminālpoliciju izdevās aizturēt automašīnu "Opel Vectra", kurā esošo 1964.gadā dzimušā Jelgavas iedzīvotāja Vjačeslava un 1973.gadā dzimušā Oļega ārējās pazīmes sakritušas ar cietušā sniegto laupītāju aprakstu.

Policija automašīnā arī atrada gāzes pistoli "ME9 MINI-PARRA", 4,5mm kalibra pneimatisko pistoli "Baikal MP-654K", medību nazi, kā arī Viktoram nolaupītās mantas.

Aizdomās turamo pratināšanā gūstot pierādījumus par dzīvokļa saimnieces iespējamo līdzdalību izdarītā nozieguma plānošanā, likumsargi aizturēja arī viņu.

Ierosināta krimināllieta par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!