Foto: LETA

19. jūnijā tiesa, piedaloties Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokuroriem, nolēmusi kādai personai par 40 eiro kukuļa došanu Valsts policijas amatpersonām piemērot naudas sodu gandrīz 11 000 eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājušies 2016. gada jūlijā, kad apsūdzētais braucis pa Ulbrokas ielu Rīgā ar ātrumu 74 kilometri stundā, lai gan atļautais braukšanas ātrums bija 50 kilometri stundā.

Viņu apturējuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas inspektori. Inspektore automašīnā esošajam vīrietim izskaidrojusi transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu un pārkāpuma būtību, kā arī palūgusi uzrādīt vadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi.

Apsūdzētais nav izpildījis inspektores lūgumu par dokumentu uzrādīšanu,, bet pēc brīža, kad vīrieti policisti aicinājuši videoierakstā noskatīties pārkāpumu, viņš dienesta automašīnā uz sēdekļa nolicis divas 20 eiro banknotes, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Apsūdzētais savu vainu neatzina.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa viņu atzina par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323. panta 1. daļā, un sodīja ar naudas sodu 25 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā jeb 10 750 eiro.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!