Rīgas apgabaltiesa piektdien piesprieda brīvības atņemšanu uz 14 gadiem Leonam Kazimirenokam, kurš apsūdzēts par degvielas uzpildes stacijas (DUS) operatores slepkavību un šīs DUS aplaupīšanu pagājušā gada septembrī Ogres rajonā.
Tiesa Kazimirenokam noteica arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma.

No Kazimirenoka tiks piedzīti 150 lati, kas ir nogalinātās DUS operatores tuvinieku civilprasība, 49,5 lati cietušajam Aivaram Kalniņam, kura garāžu Kazimirenoks iepriekš apzadzis, kā arī 183 lati pa labu DUS "OVI". Degvielas kompānija tiesā bija iesniegusi civilprasību par vairāk nekā 19 000 latu, taču pārējā daļā civilprasība tika atstāta bez izskatīšanās, ļaujot uzņēmumam šo summu piedzīt civiltiesiskā kārtībā.

Otram tiesājamam Ivanam Tarasovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Par vainu mīkstinošu apstākli tiesa atzina abu apsūdzēto savas vainas atzīšanu, savukārt par Kazimirenoka vainu pastiprinošu apstākli atzīts fakts, ka noziegumu viņš izdarījis, būdams alkohola reibumā.

Spriedumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt apelācijas kārtībā Augstākajā tiesā. Lai gan prokurore tiesu debatēs lūdza Kazimirenokam piespriest 17 gadu cietumsodu, pēc tiesas sprieduma viņa sacīja, ka spriedumu nepārsūdzēs.

2003.gada 22.septembrī Ogres rajona Rembates pagastā kādā DUS ar šautu brūci krūtīs tika atrasta nogalināta operatore 1973.gadā dzimusī Diāna un no telpām bija nolaupīts kases aparāts. Slepkavība tika izdarīta ar medību bisi, kurai apgriezts stobrs. Kases aparātu laupītāji izņēma caur DUS lodziņu, pa kuru naktī tika apkalpoti klienti. Laupītāju guvums bija nedaudz vairāk par 80 latiem.

Policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 117.panta 6.daļas par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Lietā apsūdzētais Kazimirenoks iepriekš septiņas reizes tiesāts. Pārsvarā viņš sodīts par dažādiem mantiskiem noziegumiem - zagšanu. Savukārt Tarasovs iepriekš par likumpārkāpumiem sodīts trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!