Foto: Pašvaldības policija

Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām Daugavpils pašvaldības policijas amatpersonām, kuras pārsniegušas dienesta pilnvaras, nepamatoti pielietojot fizisku spēku pret kādu privātpersonu, portālu “Delfi” informēja IDB.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB guva pierādījumus tam, ka abi likumsargi, kuru pienākumos ietilpa sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšana, pēc kādas privātpersonas aizturēšanas un ievietošanas dienesta transportlīdzekļa aizturēto personu nodalījumā, pielietoja pret to vardarbību, bez tiesiska pamata vairākkārt tīši ar kājām un rokām iesitot personai pa ķermeni, kā rezultātā tai tika nodarīti vidēja smaguma miesas bojājumi.

Par pašvaldības policijas amatpersonu veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai par Krimināllikuma 317. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – dienesta pilnvaru pārsniegšana, ja tās saistītas ar vardarbības pielietošanu – izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo minētās Daugavpils pašvaldības policijas amatpersonas ir atbrīvotas no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!