Par Talsu rajona Dundagā notikušajām auto sacīkstēm, kurās gāja bojā viens, bet traumas guva četri skatītāji, tiks ierosināta vēl viena krimināllieta - par miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības.
Pašlaik jau viena krimināllieta par nonāvēšanu aiz neuzmanības ir ierosināta. Tomēr tad, kad cietušie šajā lietā būs pabeiguši ārstēšanos un izrakstīti no slimnīcas, viņiem tiks veiktas tiesu medicīniskās ekspertīzes. Pēc ekspertīžu saņemšanas policijā paredzēts ierosināt vēl vienu krimināllietu par miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības.

Līdz šim slimnīcā joprojām turpina ārstēties visi cietušie un dažiem traumas esot ļoti smagas, informēja Talsu rajona policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis.

Jau ziņots, ka traģiskais nelaimes gadījums notika Dundagas pagastā, kur jūlija beigās apvidus auto sacīkšu laikā no auto norauta metāla konstrukcija nogalināja kādu sievieti, bet četri cilvēki cieta, to vidū 1991.gadā dzimis zēns - vietējā baptistu mācītāja dēls.

Negadījums notika, kad saieta "Dundagas leģendas" laikā viens no braucamajiem iestiga dubļos un džips tika vilkts ar traktoru. Velkot džipu, noplīsa metāla konstrukcija, aiz kuras aizkabināta trose, bet tā bija nospriegota un, līdzīgi gumijai, iesvieda norauto metāla detaļu skatītājos.

Krimināllikuma pants par nonāvēšanu aiz neuzmanības paredz cietumsodu līdz trim gadiem, savukārt par miesas bojājumu aiz neuzmanības - līdz gadam cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!