Foto: LETA

Par otrdien uz Ainažu šosejas notikušo "Gumball 3000" dalībnieka "Ferrari" avāriju policija ir sākusi administratīvo lietu, jo smalkā auto vadītājs nebija ievērojis atbilstošu braukšanas ātrumu, portāls "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Otrdien ap pulksten 16:17 Ainažu šosejas 32.kilometrā avarēja spēkrats "Ferrari 458". Policija ir sākusi administratīvo lietu, jo Zviedrijas iedzīvotājs, kurš vadīja superauto, nebija izvēlējies ceļa stāvoklim un meteoroloģiskajiem apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Policija noskaidroja, ka 2010. gadā ražotās "Ferrari 458" automašīnas vadītājs nav šī spēkrata īpašnieks - viņš šo auto iznomājis Zviedrijā.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem automašīnas vadītājam 30 dienu laikā ir jāierodas uz lietas izskatīšanu, taču neierašanās gadījumā lēmums tiks pieņemts bez viņa klātbūtnes.


Jau vēstīts, ka smalkais auto pa Latvijas ceļiem braucis, jo ir "Gumball 3000" rallija dalībnieks.

Gumball 3000" kopš pirmā rallija 1999. gadā kļuvis par centrālo notikumu superautomobiļu entuziastiem no visas pasaules. "Gumball 3000", kas ir nosaukts par godu 1976. gada kulta filmai ar galveno varoni Maiklu Saracinu (Michael Sarrazin).

Rallijs ilgs līdz 25. maijam, noslēdzoties Monako, kur tajā laikā notiks 2013. gada F-1 autosacīkšu "Grand Prix de Monaco".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!