Foto: DELFI
Bauskas rajona tiesa krimināllietā, kurā apsūdzēta kāda uzņēmuma amatpersona par ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas vairāk nekā 113 tūkstošu eiro apmērā, piesprieda 280 stundas piespiedu darbu un aizliegumu ieņemt noteiktus amatus divus gadus, pastāstīja tiesā.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina iepriekš norādīja, ka apsūdzētā persona laikā no 2012.gada februāra līdz 2014.gada oktobrim sistēmiski sniedza Valsts ieņēmumu dienestā nodokļu likumos noteiktās deklarācijas, ziņojumus un pārskatus, bet likumā noteiktajā termiņā un pilnā apmērā aprēķinātās nodokļu summas valsts budžetā nenomaksāja. Attiecīgā uzņēmuma amatpersona ļaunprātīgi izvairījās no nodokļu un tiem pielīdzināmo maksājumu nomaksas vairāk nekā 113 tūkstošu eiro (79,4 tūkstošu latu) apmērā, nodarot valstij zaudējumus.

Apsūdzētā uzņēmuma amatpersona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 218.panta otrās daļas - par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas vai par ienākumu, peļņas vai citu ar nodokli apliekamo objektu slēpšanu vai samazināšanu, ja ar to nodarīti zaudējumi valstij vai pašvaldībai lielā apmērā.

Informācija tiesu mājaslapā liecina, ka apsūdzētais ir Uldis Smiltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!