Valsts policija ierosinājusi dienesta izmeklēšanu, lai pārbaudītu, vai Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 29.nodaļas darbinieki ir vainojami kāda 23 gadus veca jaunieša nāvē, kurš ticis aizturēts aizdomās par bruņotu laupīšanu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja galvenā speciāliste Sintija Kājiņa aģentūrai LETA atzina, ka dienesta pārbaudi veic arī policijas Iekšējās drošības birojs.

Birojs pēc tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultātu saņemšanas lems par krimināllietas ierosināšanu. Mirušā vīrieša līķa sekcijā secināts, ka nāve iestājusies plkst.5 no šoka un trulas vēdera traumas ar aknu plīsumu.

Kā ceturtdien ziņoja TV3 raidījums "Bez tabu laiks", 23 gadu vecā Anatolija dzīvība policijas iecirknī izdzisusi naktī uz 9.februārī. Jaunietis ticis aizturēts kādā bārā aizdomās par bruņotu laupīšanu.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Zvīdre sacīja, ka 8.februāra vakarā aizturēti divi jaunieši, kuri policijas telpās tika viens no otra izšķirti. Kāda kriminālpolicijas operatīvā darbinieka kabinetā vienam no jauniešiem palicis slikti, viņš nokritis no krēsla.

Mirušā jaunieša māte netic, ka puisis būtu miris savā nāve: "Savā nāvē viņš vienkārši nevarēja nomirt."

Arī bāra, no kura jaunieši pusnaktī aizvesti sveiki un veseli, vadītāja televīzijai apliecinājusi, ka Anatolijs aizgājis "bez zilumiem, tīrs un necietis". Tomēr sieviete nenoliedza, ka jaunieši bijuši mazliet iereibuši.

Zvīdre sacīja, ka pārbaudi par notikušo veic gan Rīgas Galvenā policijas pārvalde, gan Valsts policijas Iekšējās drošības birojs. Apstākļu noskaidrošanai tiek ņemti paskaidrojumi no policistiem un neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!