Somijas tiesa diviem Latvijas pilsoņiem - Rolandam Privertam un Modrim Liepiņam - piespriedusi cietumsodus par vairākkārtēju kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju, informē Iekšlietu ministrijā.

Februārī Somijas Nacionālās izmeklēšanas biroja darbinieki sadarbībā ar Latvijas Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Narkotiku apkarošanas biroja, ASV Tieslietu Ministrijas Narkotiku apkarošanas administrācijas (DEA) un Igaunijas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā par vairākkārtēju kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju aizturēja divus Latvijas pilsoņus - Privertu, kurš jau agrāk tiesāts par narkotisko vielu kontrabandu, un Liepiņu. Abi vīrieši darbojās starptautiskā organizētā narkotiku kontrabandas noziedzīgajā grupējumā.

Maija sākumā starptautiskās sadarbības ietvaros Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki veica vairākas sankcionētas kratīšanas arī Latvijas teritorijā.

Par šo noziegumu piektdien Somijas tiesa Privertam piesprieda astoņus gadus, bet Liepiņam – piecus gadus un sešus mēnešus cietumsoda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!