Pēc dienesta pārbaudes par to, kāpēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas nodaļas šefa Vajčeslava Liscova slepkavības lietā apsūdzētajam Raitim Kononovam no policijas izolatora bijis iespējams vairākas dienas intensīvi sazināties pa mobilo tālruni, nolemts sodīt četrus izolatora darbiniekus.
Dienesta pārbaudē neesot izdevies noskaidrot, kā mobilais tālrunis nonācis izolatorā, taču izpētīts, ka tas piederējis Kononova kameras biedram. Prokuratūra ierosināja dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu, kā izveidojusies situācija, ka Kononovs augusta sākumā, būdams izolatorā, varējis vairākas dienas nekontrolēti sazināties pa mobilo tālruni. Policija nesen jau pārbaudi bija pabeigusi un materiālus iesniegusi prokuratūrai, taču prokuratūru tā neesot apmierinājusi, un lietas materiāli nodoti papildu pārbaudei.

Telefona sarunu izdrukas liecinot - Kononovs no kameras zvanījis krimināllietā iesaistītām personām. Nekontrolēti lietojot telefonu, viņam varētu būt radusies arī iespēja ietekmēt lieciniekus, uzskata prokuratūra. Kononovs tālruni izmantojis ļoti intensīvi, un policija arī pārbaudot, kādām personām viņš zvanījis.

Prokuratūra arī lūdza Latvijas Zvērinātu advokātu padomi izvērtēt Kononova aizstāvja Augusta Pujata rīcības atbilstību advokāta ētikai. Pujats, zinādams, ka Kononovs atrodas izolatorā un sakaru līdzekļi viņam likumīgi nav pieejami, vairākkārt viņam zvanījis un arī atbildējis uz apsūdzētā zvaniem.

Kononovu prokuratūra apsūdzēja nelikumīgā ieroču glabāšanā un iegādē, jo ar viņam piederošu ieroci Ludzā tika nošauts VID Ludzas nodaļas šefs Liscovs. Ieroci Kononovam pārdevis bijušais vietējā ieroču veikala darbinieks Vjačeslavs Karpovs, kurš arī apsūdzēts Liscova slepkavības lietas ietvaros. Savukārt lietas daļu par Liscova slepkavības organizēšanu un izpildi turpina izmeklēt Organizēto noziegumu un korupcijas apkarošanas birojs.

Jau vairākkārt vēstīts, ka Liscovu ar četriem šāvieniem jūnijā nogalināja Ludzas centrā, un viņš ir augstākā amatpersona, kura Latvijā nogalināta šādā veidā. Viņa nāve tiek saistīta ar kontrabandas apkarošanu, un pēc tam, kad viņu nogalēja, amatpersonas gan solīja personiski uzņemties izmeklēšanas uzraudzību, gan arī palīdzēt ģimenei un jo enerģiskāk vērsties pret kontrabandistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!