Par kukuļa pieprasīšanu aizturēta maksātnespējas administratore.
Maksātnespējas administrācijā (MNA), kas uzrauga sertificēto maksātnespējas administratoru darbu, informē, ka bez kriminālprocesa virzītāja ziņas nevar atklāt aizturētās administratores vārdu.

Kā informē Rīgas rajona policijas pārvaldē (RRPP), 4.oktobrī RRPP Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot izmeklēšanas eksperimentu, aizdomās par materiāla labuma prettiesisku pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja sertificētu maksātnespējas procesa administratori.

Administratore aizturēta pēc prettiesiski pieprasītās naudas summas saņemšanas.

6.oktobrī ar Rīgas rajona tiesas lēmumu administratorei kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Turpinās izmeklēšana, un tiek noskaidroti iespējamie līdzdalībnieki.

MNA sabiedrisko attiecību speciāliste Elvīra Stepanova sacīja, ka administrācijas direktoru kolēģija 12.oktobrī plānojusi lemt par iespēju atcelt administratori no konkrētās maksātnespējas lietas uzraudzīšanas. Likums paredz, ka administrācija lūdz atcelt no pienākumiem konkrētā maksātnespējas procesā administratoru, kurš tiek turēts aizdomās par krimināli sodāma nodarījuma veikšanu.

Patlaban likumdošanā nav paredzēta administratora sertifikāta anulēšana vai tā darbības apturēšana administratoram, kura iespējamo saistību ar noziegumu vērtē tiesībsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!